Хасково два дни писта затворен маршрут

0

Днес и утре Хасково е домакин на Българския шампионат по автомобилизъм затворен маршрут „Писта Хасково“ 2023 и посреща 40 от най-добрите български автомобилни пилоти.

Във връзка с провеждането на първия кръг от общината информират за въведената временна организация на движението в кв. „Орфей“ от 12 ч. днес. Тренировките на автомобилистите започват в 13 часа в четирите серии: „Лада“, „Спорт“, „Тунинг“ и „Макс“.

В неделя, 28 май, специалната организация на движение ще бъде въведена в 10 часа. В 10,30 часа е официалното откриване на шампионата, а първите стартове започват в 11 часа.

Временната организация за безопасност на движението се въвежда за:
– 27.05.2023 година от 12.00 ч. до 17.00 ч.;
– 28.05.2023 година от 10.00 ч. до 14.30 ч.

По бул. „Васил Левски“ – в участъка от кръгово кръстовище на ул. „Ком“ до пътен възел „Орфей“, пътна връзка за бул. „Раковски“ – посока Димитровград, пресичане на бул. „Раковски“, качване на пътен възел „Орфей“, бул. „Васил Левски“ – посока улица „Пловдивска“, връщане по същата улица, слизане по пътна връзка, бул. „Раковски“ до предварително приготвено пресичане на разделителната ивица срещу бензиностанция “EKO”, преминаване по източното платно на бул. „Раковски“, пътна връзка на кв. „Орфей“, по бул. „Васил Левски“ включване в локалното платно, пресичане на зелената ивица до подлез „Орфей“, включване в директното трасе на бул. „Васил Левски“ до кръгово кръстовище на ул. „Ком“, включително и кръговото кръстовище.

Шофьорите, които наспускат или влизат в града, ще преминават по обходни маршрути. Движението ще се насочва по съседни улици и сигнализирането ще се извърши с пътни знаци и органите на реда.

За 27 и 28 май се променят и маршрутите на тролейбуси и линия № 104 на електроавтобус:
1. Тролейбусите ще бъдат заменени с автобуси и ще се движат по маршрут: ЗММ- ЖП гара – Окръжна болница – Автогара – бул.”Раковски” – ул.”Дунав” – бул.”Васил Левски” – бул.”Съединение” – ЗММ
2. Линия 104 – електроавтобус ще се движи по маршрут: Бившия ДАП – бул. „Освобождение” – бул. ”България” – бул. ”Съединение” – бул. ”Раковски” до кръговото на бул. ”Раковски” и обратно.

Хасково два дни писта затворен маршрут

Организатори на „Писта Хасково“ са Община Хасково, Автомобилна федерация на България и Авто-мото клуб „Хасково“. „Писта Хасково“ е част от спортния календар на Хасково. На стартовете ще застанат 40 автомобилни пилоти от цяла България, в това число и безспорните фаворите в серия „Макс“ Илия Царски и Пламен Камбуров.

Хасково ще има свой дебютант в серия „Спорт“- общинският съветник и автомобилен състезател Иван Минев.

Сред най-атрактивните прояви на „Писта Хасково“ ще е дефилето на пилотите. То е веднага след официалното откриване на шампионата в неделя, в 10,30 часа. Очаква се от цялата страна в Хасково да пристигнат 18 членове на Кабриолет клуб България. Те ще направят демонстративна обиколка на трасето заедно с пилотите.

„Целта е и пилотите да се запознаят с маршрута, и публиката да види всички участници в „Писта Хасково“ от кабриолетите на Кабриолет клуб България“, каза председателят на Автомобилен клуб Хасково Иван Бакърджиев.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Димитровград домакин на конкурс в памет на Ваня Костова
Димитровград домакин на конкурс в памет на Ваня Костова

Министър Демерджиев с обещание АПИ да запълни дупките по магистралите
Министър Демерджиев с обещание АПИ да запълни дупките по магистралите

Затвори