Хасковлии се включиха в пролетната акция на “Капачки за бъдеще”(ВИДЕО)

0

Кампания за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета се провежда на площад “Свобода”. До 14 часа всеки може да предаде събраните през годината количества. Един от първите бе 12-годишният Денис.

“Искам и другите деца да се забавляват и да имат хубави играчки”, каза Денис, който миналата година също е дарил капачки.

Приемат се всякакви капачки, на които от вътрешната страна има номер 2 PE или 5 PP в триъгълник; от напитки (вода, мляко, бира, безалкохолно, сок и т.н.) и от препарати за хигиена (душ гел, шампоан, перилни препарати и омекотители и т.н.). Алуминиевите кенчета трябва да са от бира и безалкохолни със знак 41 ALU. Не се приемат кенчета със знак 40 FE и кутии от адаптирано мляко, котешка/кучешка храна.

“С пълна сила тече кампанията, доброволците са на линия. Правим го за бъдещото поколение. Заедно можем повече”, коментира Адриана Пламенова от Клуб за Бъдеще Хасково, които организират инициативата в града.

Посетителите могат да си закупят и от нарисуваните от Емилия Колева картички, които се продават отново за благородната кауза.

До края на месеца инициативата ще се проведе и в другите градове на страната. Събраните средства ще се използват за закупуване на медицинска апаратура за детски и неонатологични отделения в страната.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Партиите не се разбраха за председател на РИК-Хасково
Партиите не се разбраха за председател на РИК-Хасково

По 40 лв. за пенсионерите, сняг и пясък за бедните, газ за полицаите
100 лева за Великден, но не за всички пенсионери

Затвори