ХАС приключи делото за такса смет 2021 г. в Хасково

0

Хасковският административен съд приключи днес делото срещу таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2021 г., като прие съдебно-техническата експертиза от вещото лице. Делото приключи след няколко отлагания. Очаква се до месец решението да бъде обявено.

Делото беше образувано по жалба на граждани и организации срещу Решение №241/18.12.2020 г. на Общински съвет – Хасково, прието с Протокол № 13 от заседание на Общински съвет – Хасково от 18.12.2020 г., в частта на раздел II, с който е определен размерът на таксата за битови отпадъци за 2021 г., както следва: за населението на гр.Хасково и за жилищата на предприятия, за населението и за
жилищата на предприятия в IV зона и местностите „Кенана“, „Куба“ и „Туристическа
хижа“, за населението и за жилищата на предприятия в V зона, за населението в селата
в община Хасково, за всички нежилищни имоти на предприятия.

Старско

Според жалбоподателите решението е незаконосъобразно и немотивирано. Те посочват, че правилникът на местният парламент е нищожен, защото не е публикуван по законовия ред. Защитниците на общинския съвет и общината поискаха жалбата да бъде отхвърлена, като недоказана и неоснователна.

В началото на месец август ХАС отмени текстове за таксата за предишната 2020 г., като прие, че решението на местният парламент е незаконосъобразно. От общината обжалват във ВАС, като заседанието е насрочено за началото на 2022 г.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
“Фич”: България може да приеме еврото през 2023 г.
Държавна помощ: ЕК одобрява българска схема в размер на 20,5 млн. евро за подпомагане на автобусните оператори

Грък бута 20 евро на полицаи пак в бригадирския град
Кубик дърва, суджуци, вино и покъщнина задигат апаши

Затвори