Гришо на полуфинал в Париж

0

Григор Димитров се класира за полуфинал на турнира “Мастърс” 1000 в Париж. Българинът победи чилиеца Крстиан Гарин с 6-2, 7-5 за 1 час и 30 минути, пише Topsport

Нашето момче имаше огромно предимство в първите 10 гейма, повеждайки с 6-2, 2-0. Тогава Гарин възкръсна и стигна до 5-4 във втората част. Все пак по-голямата зрялост на хасковлията го измъкна от неприятната ситуация.

Григор Димитров демонстрира изключително самочувствие в началото на срещата. Той поддържаше нивото от последните два дни и караше постоянно съперника му да греши.

Още във втория гейм сервисът на чилиеца беше подложен на страхотен натиск. Гарин успя да спаси три точки за пробив, но в при четвъртата не издържа на ускорената измама.

Българинът имаше известни проблеми от агресивни ретури, но успя да завърди брейка с два хубави сервиса за 3-0. В следващия си сервис гейм хасковлията отрази точка за пробив с комбинация с бекхенд уинър.

Чилиецът беше тотално разколебан в края на първия сет и за втори път предаде подаването си за 2-6. Първата част продължи 35 минути.

Доминацията на Григор продължи и в началото на втория сет. Той взе 8 от първите 9 точки, като смутеният Гарин направи двойна грешка и нямаше отговор на ретурите на българина. При 6-2, 2-0 маът изглеждаше приключил, но тогава Димитров се разколеба и удължи срещата.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
"Синя зона" с 6 нови паркоавтомата, 90% автоматизирана
“Синя зона” с 6 нови паркоавтомата, 90% автоматизирана

Акция "Зима" започна от ромската махла (ВИДЕО)
Акция “Зима” започна от ромската махла (ВИДЕО)

Затвори