Гришо би убедително за осминафиналите на Уимбълдън

0

Гришо победи категорично Гаел Монфис от Франция след 6:3, 6:4, 6:3 и се класира за осминафиналите на Уимбълдън.

Мачът започна много добре за хасковлията, който взе първия си гейм на нула, а след това имаше и възможност да пробие още във втория гейм на мача. Това не се случи, но по никакъв начин не смути Григор, който лесно печелеше подаванията си. Хасковлията успя да пробие в шестия гейм на първата част за 4:2. След това Григор не изпита затруднения да спечели първия сет с 6:3 само за 29 минути игра.

Вторият сет Гришо отново започна с приповдигнато темпо и още в първия гейм на частта успя да достигне до две точки за пробив. Ла Монф обаче показа здрави нерви и успя да се измъкне от трудната ситуация и не допусна да бъде пробит. Веднага след този гейм пък Григор трябваше да покаже майсторството си. Монфис на свой ред достигна до първи две точки за пробив, но хасковлията показа класа и измъкна гейма си за 1:1. Това беше и най-трудният сервис гейм за Гришо. Нашето момче осъществи пробив за 3:2, след което не позволи на Монфис дори да помисли за завръщане в частта. Вторият сет отиде в сметката на Гришо след 6:4 гейма.

В третия сет Гришо беше феноменален във сервис геймовете си и само изчака подходящия момент да нанесе решителния удар. Това се случи в седмия гейм, когато Гришо проби за 4:3 и след нов пробив за 6:3 затвори мача без никакви проблеми.

В следващия кръг Григор ще играе с Даниил Медведев или Ян-Ленард Щруф.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Станислав Дечев се срещна с менторите от "Предизвикателството"
Станислав Дечев се срещна с менторите от “Предизвикателството”

136 първолака прекрачиха прага на ОУ "Иван Рилски"(ВИДЕО)
Удостоверение от училище за помощта от 300 лева за ученици е задължително само за записаните в първи и осми клас

Затвори