Граничари намериха в дере дрога за 5,5 млн лева

0
Divel

Осем торби със 183.640 кг. амфетамини на стойност 5 509 200 лева са открили гранични служители в землището на Свиленград. Издирват се лицата, които имат съпричастност по случая, съобщиха от Апелативната прокуратура. Случаят е от преди повече от 10 дни, но за него се съобщава сега.

На 25 януари в коритото на река Канаклийска, между два гранични репера, двама служители от Гранично полицейско управление – Ново село при обход на района са открили платнените торби, тип „мешки”, в които имало общо 72 пакета, пълни с наркотично вещество. Веднага на място са пристигнали разследващи екипи, като чантите са били иззети за анализ и установяване на количеството.

Старско

При назначената и изготвена експертна справка е установено, че в торбите се съхранявало наркотично вещество – амфетамини, с бруто тегло 183.640 кг, на обща стойност 5 509 200 лева. Започнали са процесуално – следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура – Хасково и оперативни мероприятия за издирване и установяване на лицата, имащи съпричастност към откритите наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.

За престъплението по закон е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тодор Топалов: Заплашват за трети път наш симпатизант/ВИДЕО/
Тодор Топалов: Заплашват за трети път наш симпатизант/ВИДЕО/

ЦИК решава за състава на РИК-Хасково
ЦИК решава за състава на РИК-Хасково

Затвори