Градусите падат, оранжев код за област Хасково

0

На много места в страната ще има валежи от дъжд, значителни главно в Рило-Родопската област. Вечерта валежите ще намаляват по обхват и интензивност. В източната половина на страната ще духа силен, поривист южен вятър, в западната – слаб до умерен, след обяд ще отслабва.

Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода: минималните ще са между 5° и 10°, в Източна България – малко по-високи, в Хасково – около 12°, преобладаващите максимални – между 10° и 18°.

За Трифон Зарезан в сряда се очаква дъжд и понижаване на темпаратурите за област Хасково.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1700 m – от дъжд. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад. След обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 6°, на 2000 m – около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

НИМХ – МОСВ обявява „оранжев код“ за валежи от дъжд с количества 20-35 л/м2, в крайните южни райони от областта – до 60 л/м2. Ще духа и силен южен вятър, с пориви 15-20 м/с. в областите: Смолян и Кърджали. За областите – Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Варна, Търговище, Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково е обявен „жълт код“ за силен поривист южен вятър до 15-20 м/с.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Сестри Стоеви са шампионки в Баку
Сестри Стоеви са шампионки в Баку

Уъркшоп „Глаголицата“ по случай Деня на археолога
Уъркшоп „Глаголицата“ по случай Деня на археолога

Затвори