Google спира Android поддръжката на Huawe

0

Google смята да отнеме Android лиценза на Huawei, съобщава Ройтерс.

Подобно действие може да означава, че Huawei ще изгуби Android ъпдейтите моментално, като в същото време ще последва и загуба на достъп от Huawei смартфони до Google Play Store.

Според източници на Ройтерс Google вече са спрели комуникацията с Huawei, засягаща хардуера и софтуера на американската компания.

Както отбелязахме във встъпителните изречения Huawei ще загубят моментално достъп до ъпдейтите на най-популярната операционна система в световен мащаб, а бъдещите телефони ще трябва да бъдат без официалните Gmail, Youtube и Google Play Store приложения, допълва новинарската агенция.

В момента текат вътрешни преговори достъпът до кои услуги ще бъде преустановен. Според Ройтерс за момента това засяга цялата Android поддръжка към Huawei, които са вторият най-голям производител на смартфони на планетата.

Агенцията допълва, че ситуацията засяга бизнеса на Huawei извън Китай (в Китай е забранена употребата на Google приложения).

Потенциален вариант за изход от кризата, ако информацията се потвърди, би бил Huawei да разчита на приложения от трети страни, за да запази софтуерната си функционалност конкурентна.

Прекъсването на връзките на Alphabet Inc, (компанията майка на Google) няма да засегне незабавно настоящите собственици на смартфони Huawei и операционните системи Android, приложенията на Google и ъпдейтите до момента, но вероятно ще се отрази сериозно в близко бъдеще.

Очаква се първите проблеми за собственици на Huawei смартфони да настъпят с невъзможност за ъпдейт до вече обещания Adroid Q и достъпът до Google Play Store.

В миналото Huawei неведнъж са обявявали, че разработват собствена операционна система, която вече е напълно функционална и може да замени Android при нужда.

Към полунощ българско време няма какъвто и да било коментар от Huawei и Google./HIComm.bg/

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ето какво време ни очаква през новата седмица
Ето какво време ни очаква през новата седмица

Близки: Къде да настаним Женя?

Затвори