Google на 21 години: Интересни факти за рожденика

0

В петък Google празнува своя 21-и рожден ден. Оказва се, че има интересни факти, които не знаем за технологичния гигант, съобщи Vesti.bg, читирано от NOVA.

1. Докторантите Лари Пейдж и Сергей Брин са основателите на компанията. Името, което дават на търсачката, идва от термина „googol“ (цифрата 1 последвана от 100 нули).

2. Първият дудъл (когато началната страница се променя, за да отбележи важно събитие) на компанията е в чест на фестивала Burning Man през 1998 г. Лари и Сергей го създават, за да знаят всички, че те ще присъстват на събитието. С дудъл Google отбелязва и други значими събития като откриването на вода на Луната, както и 70-ия рожден ден на Джон Ленън (първият в историята дудъл с видео).

3. Централата на Google е известна като Googleplex. В нея има гигантска статуя на динозавър T-Rex. Също така вместо косачки там се използват кози, които да поддържат тревата.

4. Google е първата голяма технологична компания, която предлага безплатни ястия на служителите и им позволява да водят кучетата си на работа.

5. Google Image Search стартира през юли 2001 г. и е вдъхновен от зелената рокля Versace, която Дженифър Лопес носи на наградите „Грами“. Роклята стана най-популярната заявка за търсене в Google.

6. За първи път компанията обяви услугата си за електронна поща, известна като G-mail, на 1 април 2004 г. Датата кара много хора да смятат, че това е шега.

7. Глаголът „google“ е добавен към речника Merriam-Webster през 2006 г.

8. Google има множество малки трикове. Например, ако въведете „askew“ в търсачката, всички резултати ще излязат наклонени.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Проблем с достъпа до Facebook и Instagram в Европа
Проблем с достъпа до Facebook и Instagram в Европа

Хиляди текстилни изделия и спортни обувки с логото на известни марки задържаха на границата
Намериха над 5000 контрабандни маркови текстилни изделия и спортни обувки на границата

Затвори