Голямото прибиране: Хиляди на път от Черноморието към родните места (ВИДЕО)

0
Divel

След серията от почивни дни, днес магистралите в страната гъмжат от автомобили.

Най-сериозен е трафикът по АМ “Тракия”. Край Пловдив колоната от автомобили, в посока София, е двойна. Колите се движат с пъти по-бавно от допустимите 140 километра в час. Край Стара Загора също се образуват двойни колони от автомобили. Причината – участъкът от 39 километра, който е с ограничение до 90 км./ч. заради лошото състояние на пътя.

Старско

По аутобана, на всеки подстъп и паркинг, има разположени екипи на полицията, които следят за нарушители. Такива обаче не липсваха. Изнервени водачи си позволиха да изпреварват и от аварийната лента. Доста от хората пътуват в пакет с няколко коли от родното Черноморие. А спазването на дистанция в тежкия трафик е почти невъзможно. Допълнително затруднение в движението се оказаха и няколко катастрофи по магистралата.

В участъка от Нова Загора до Чирпан бензиностанции липсват. Хората спират по паркингите, където пък липсват химически тоалетни. Това им създава допълнителни затруднения, особенно, ако пътуват с деца, разказват водачите.

От МВР отчитат, че от началото на месеца са станали 141 тежки пътнотранспортни произшествия. При тях има сериозно ранени и загинали хора. 168 души са пострадали, 16 са загинали за 7 дни. Това заяви на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”. “Заради едно елементарно неспазване на дистанция станаха редица катастрофи по АМ “Тракия”, което доведе до километрични задръствания в много райони, и то в един и същи час. Говоря за Ихтиман, за Пловдив, в района на Карнобат – също – километрични опашки по 8-10 километра от такива водачи, които ги знаете как натискат другите отпред, не спазват дистанция. При една малка ситуация става катсатрофа, която довежда до тези неприятни изнервени шофьори в километричните задръствания”, заяви Близнаков.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Църква за чакали /Фоторепортаж/
Българската държава като църквата за чакали

Колоездач помете 90-годишна
Тежка катастрофа взе жертва на АМ “Марица”

Затвори