Голямото политическо бутане с лакти започна, в Хасково ще е с бисери x3

0
Вече сме в предизборна кампания, която всеки изминал ден ще изразява бутането с лакти на кандидатите всякакви за европарламент и за депутати в Народното събрание.
В Хасково политическото ръгби ще е х3 заради идещия вот и за общински съветници след касирането на местните избори.
Навремето имаше политически виц, че всяко заглавие във вестник “Работническо дело” приличало на такова за филм за възрастни с червена точка и +18 в нея. То и сега е тъй, ако се замислим върху слоганите с послания на кандидатите към многострадалния български избирател.
Също така, посланията и държанието на мераклиите за народна любов и политически властови кресла са в еднаквост или поне подобност на бисерите, изречени от спортните коментатори. Примерно – 240 нули светят на таблото и още толкова в пленарната зала на парламента (в оригинал – “2 нули светят на таблото и 22 на терена” – б.а.).
“Ето го голямото бутане за напитка … навремето така се бутахме за швепс, особено ако беше ананас”. Само заменяме “напитка” с “място в Европейския парламент”, “мястао в Народното събрание” или “мандат в ОбС” и всичко спортно вече звучи политически наместено, даже и уместно.
Топката се движи ниско по тревата и състезателят я спира с гърди, може да се каже за настоящата предизборна ситуация.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Гришо с едно място надолу в световната ранглиста
Гришо продължава напред на турнира в Рим

ДПС "Заедно с хората" на Караманци (ВИДЕО)
ДПС “Заедно с хората” на Караманци (ВИДЕО)

Затвори