Глобиха почерпен ловец

0

Всичките 35 ловни дружинки на територията на Хасковска област са излязли при откриването на лова за дива свиня този уикенд.

Ловците от дружинката на село Караманци са ударили 5 прасета, попадения имат и от Николово, Царева поляна, Мандра. Както писахме в Попско от една гонка са гътнали 4.

На територията на Кърджали са били проверени 146 ловци в съвместна операция на служители на полицейските управления и на Регионалната дирекция по горите при старта на ловния сезон на 5 октомври. Целта е контрол за спазване на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и Закона за лова и опазване на дивеча.

Извършени са проверки за редовността на разрешенията за носене на ловно оръжие, спазване на забраната за открито носене на оръжие, както и след употреба на алкохол и упойващи вещества.

Констатирано е едно нарушение – алкохолната проба на един от ловците в община Кирково се оказала положителна. Съставен е акт, оръжието е иззето и е на съхранение в полицейското управление. Взета е кръвна проба за химически анализ.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Работниците на Неохим излизат на стачка
Работниците на Неохим излизат на стачка

Арда и Черно море не се победиха (СНИМКИ)
Деян Лозев е повикан в националния отбор на България

Затвори