Гласувайте за “Кулинарното наследство на Тракия” в Ивайловград

0
Divel

Два дни остават да изберем най-популярния кулинарен фестивал в България.

С гласуване на публиката в интернет пространството ще бъде определен най-любимият и популярен традиционен кулинарен фестивал на България. Гласуването се провежда само онлайн, а крайният срок за участие е 28 март 2020 г.

Старско

От Хасковска област най-популярният фестивал е “Кулинарното наследство на Тракия”, провеждаш се в края на лятото в Ивайловград.

Инициативата за определянето на най-известния кулинарен фестивал в България е на платформата “Фестивалите на България” – Festivali.eu, като самото гласуване става във Фейсбук страницата й www.facebook.com/Kulinarnite.Festivali.

Сред претендентите, които си оспорват първенството, са пъстри и любопитни предложения като Фестивалът на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти – Куртово Конаре Фест, Празникът на Дрипавата баница в село Върбица, Фолклорния празник “Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра”, с. Бабово, Фестивалът на пълнената чушка – гр. Левски, Фестивалът на традиционните храни, поминък и занаяти “Кулинарното наследство на Тракия” в Ивайловград, Националния фестивал на кешкека и народните умения в с. Радилово, общ. Пещера, и много други.

Платформата “Фестивалите на България” – Festivali.eu съществува от 2019 г., като целта й е да събира, споделя и популяризира красивите, забавни и вкусни фестивали на България. На сайта, освен богат календар с изминали и предстоящи събития на територията на цялата страна, може да бъде намерена и подробна информация за някои от най-интересните и атрактивни фестивали, както и много снимков материал.

Наградата за най-любим кулинарен фестивал в България, определен в резултат на гласуването, ще бъде връчена на церемонията за отличаване на победителите в ежегодния конкурс АГОРА, който тази година се провежда за 11-ти пореден път. Церемонията, насрочена за 30 март 2020 г., ще награди читалища, които заедно с местните хора са допринесли за подобряване на качеството на живот в общността и са предизвикали положителна промяна в своя град или село през 2019 година. Новата категория, в която за първи път ще бъде връчена специална награда по инициатива на “Кулинарните фестивали на България” (Festivali.eu), е наречена “Вкусни празници на общността”.

Фестивалът “Кулинарното наследство на Тракия” в Ивайловград събира освен местни производители и гости от Франция, Гърция, Турция и други международни участници.

Призоваваме да го подкрепим на Фейсбук страницата: www.facebook.com/Kulinarnite.Festivali.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Започна раздаването на дезинфектанти на домоуправителите в Хасково
Започна раздаването на дезинфектанти на домоуправителите в Хасково

Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
Облекчават преминаването през КПП-тата на областните градове

Затвори