Гласуваха 7000 лв. за ФК „Бригада“-Димитровград

0

ФК „Бригада“-Димитровград ще получи 7000 лв. от общинския бюджет за 2022г. След дебати в залата днес местният парламент все пак подкрепи предложението на вносителя Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт“.

Сложният казус с футболния клуб възниква през март, след като подкрепят Димитър Бербатов на свикания от него конгрес. БФС изключва „Бригада“. Липсата на лиценз ги лишава и от финансиране по общинската наредба, тъй като това е сред изискванията.

През лятото регистрират нов клуб с името ФК „Бригада 2010“ и отново кандидатстват по всички европейски норми за членство в БФС, като продължават да се състезават в няколко възрастови групи. Общинската наредба обаче изисква спортният клуб да е работил минимум година, за да получи финансиране. Това изправи съветниците пред сложната дилема- да дадат целево 7000 лв., за да спасят клуба, или не. В крайна сметка след дебати мнозинството подкрепи предложението. Това е „глътка въздух“ за близо 70-те деца и юноши на ФК „Бригада 2010“ и двамата треньори, които работят с тях.

Искам да благодаря на общинските съветници, че са проявили разум и са взели единодинодушно решението за подкрепа на нашите деца и за заинтересоваността по темата на вашата медия, коментира главният треньор в школата Деян Димов след сесията.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Малчугани се радват на първата светеща украса за Коледа
Малчугани се радват на първата светеща украса за Коледа

Мария Габриел: Сътрудничеството между индустрията и науката е двигател за Европа лидер в иновациите
Мария Габриел: Сътрудничеството между индустрията и науката е двигател за Европа лидер в иновациите

Затвори