Гинка Димитрова: Баба ми изхвърля обяда си от патронажа в Харманли

0
Divel

Пенсионери са недоволни от качеството на приготвяната храна от Домашния социален патронаж в Харманли. Сигнал от недоволни възрастни хора се получи в нашата редакция.

Гинка Димитрова твърди, че грахът, който се приготвя за обяд, е суров, а зърната са като камъчета. От услугата на патронажа се ползва 91-годишната й баба Гинка. “Сестра ми Пламена е влязла при кметицата с желание да покаже суровия грах, но от своя страна г-жа Мария Киркова не пожелала дори да я погледне, а отговорила – “Като не ви харесва, се отпишете”, разказа пред xnews.bg внучката й.

Старско

На следващия ден 91-годишната жена намерила два лева, пуснати в торбичката при храната. “Може би, за да замажат случая със суровия обяд”, предполага внучка й.

Нели Илчева, чиято майка е потребител на Домашния социален патронаж, също се оплаква от храната. Освен граха, бобът и лещата не били годни за ядене. Пържените яйца пък стояли като гипс. “Нашите баби и майки изхвърлят храната, доставяна от социалния патронаж в Харманли”, възмущава се тя.

50 лева на месец плащат възрастните хора за обяда, останалата част се субсидира от общината. За разлика от Харманли, в съседната община Любимец повечето потребители на услугата са доволни и казват, че храната е вкусна.

Потърсихме коментар от община Харманли, но пиарът Радина Желязкова отказа такъв. Порция грах бе оставена на портала в администрацията за кмета Мария Киркова от общинския съветник Николай Георгиев. Той е категоричен, че общината незабавно трябва да предприеме мерки за подобряване на услугата.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тойота и БМВ катастрофираха челно на изхода на Харманли (ВИДЕО)
Тойота и БМВ катастрофираха челно на изхода на Харманли (ВИДЕО)

43 140 къса цигари иззеха полицаи при проверки
43 140 къса цигари иззеха полицаи при проверки

Затвори