Гимназисти с нов хибриден двигател

0
Divel

В началото на новата 2021 г. ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров” в Хасково се сдоби с ново изключително модерно оборудване: макет на работещ хибриден двигател ТOYOTA в разрез.

Новото оборудване е на стойност 34 000 лв и е осигурено по проект „Нови технологии за високи стандарти в професията“ по Национална програма „Модернизация на професионалното образование“.

Старско

В момента в училището се оборудва нов кабинет по учебна практика по „Хибридни и електрически автомобили“ с високоефективна и модерна техника: TOYOTA хибриден двигател 1NZ- FXE, с хибриден силов агрегат- бензинов и електрически /с електрическо задвижване/, върху стенд с колела; симулационен модул „Симулатор на хибридни и електрически системи“, модул за автомобилно електронно управление.

Закупуването на макет в разрез на хибриден двигател ТOYOTA ще позволи да се преподават съвременни транспортни технологии и нови тенденции в автомобила. Оборудването е особено полезно за новата специалност в ПГТАТ „Електрически превозни средства”, а така също и за всички, изучаващи автотранспортна техника.

Новият оборудван с модерна техника кабинет по „Хибридни и електрически автомобили“ ще повиши капацитета за практическо обучение на учениците по новите екологични технологии в автомобилостроенето. Придобиването на новата модерна техника е важна част от стратегическото развитие на гимназията за обучение на специалисти, необходими за нови сегменти в транспортния сектор и съответства на стратегическите цели на ЕС за зелена и климатично неутрална Европа.

Доставеното и монтирано оборудване е продължение на процеса по модернизация на техническата база в ПГТАТ. През ноември гимназията придоби 2 комплекта специализиран софтуер за диагностика на автомобили.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
5 430 нарушения констатира Инспекцията по труда за година
5 430 нарушения констатира Инспекцията по труда за година

Задигнаха Фолксваген, мароканец гепи телефон
Задигнаха Фолксваген, мароканец гепи телефон

Затвори