Гимназисти от специалност „Рекламна графика” с изложба в Паскалевата къща

0

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на годишната изложба на учениците от специалност „Рекламна графика“ от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Творбите на талантливите ученици са експонирани в Паскалевата къща, а дворът на красивия възрожденски дом на патрона на училището Александър Паскалев се превърна в пространство на иновативните идеи и концепции за модерна реклама. 

Тази година завършва първият випуск на специалността „Рекламна графика“. Младите хора бяха поздравени от областния управител Гинка Райчева, заместник-кмета на Хасково Мария Вълчева, проф. Ани Златева от Тракийския университет – Стара Загора и други гости, дошли да оценят нивото на подготовка на бъдещите дизайнери. 

Учениците представиха най-добрите си графични и живописни творби, върху които са работили в часовете по цветознание, живопис, перспектива и рисуване.

ПГТ „Александър Паскалев“ е първата гимназия по туризъм със специалност „Рекламна графика“, открита преди 5 години, съобщи директорът Пенка Георгиева. Иновативното хасковско училище е предало своя опит и в страната вече са разкрити професионални паралелки в други 10 гимназии. През ноември тази година ПГТ „Александър Паскалев“  ще отпразнува своята 60-годишнина.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ГЕРБ изпревари ДПС при 73% обработени портоколи
Започва изплащане на възнагражденията на членовете на СИК

340 000 щатски долара намериха митничари в микробус
340 000 щатски долара намериха митничари в микробус

Затвори