Гимназисти на урок в Административен съд-Хасково

0

Урок на тема „Съдебната система в Република България – функции и структура“ бе проведен днес в Административен съд-Хасково пред ученици от 11 клас на ФСГ „Атанас Буров“. Лектор беше зам.председателят на съда Ива Байнова. Тя запозна младежите с функциите на съдилищата, прокуратурите и следствените органи в България.

Всички участници получиха удостоверения за участие в програмата, Конституция на Република България и информационни материали от областта на правото.

Лекцията е част от Образователната програма на Висшия съдебен съвет „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, която се реализира за поредна година в страната в изпълнение на споразумение между ВСС и Министерството на образованието и науката.

През 2023 г. Административен съд – Хасково участва активно в програмата, като в тази връзка предстои да бъдат изнесени още три лекции на различни теми от правото, които ще се проведат в периода м.април – м. юни. Следващият урок е предвиден за 4 април от 14.00 часа, на тема: „Разделение на властите според Конституцията на Република България. Независимост на съдебната власт“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ученичка откри изложба в Свиленград
Ученичка откри изложба в Свиленград

Възрастна жена пострада при катастрофа на бул."Освобождение"(ВИДЕО)
Възрастна жена пострада при катастрофа на бул.”Освобождение”(ВИДЕО)

Затвори