Георгиев от „Възраждане“ остава депутат, Атанас Кръстев- съветник в Хасково

0

Общинската избирателна комисия в Хасково заличи със свое решение един от новоизбраните общински съветници- водачът на листата на „Възраждане“ Георги Георгиев, който беше и кандидат за кмет на общината. Вчера той е подал заявление до комисията, че желае правомощията му на избран общински съветник да бъдат прекратени и ще продължи да бъде народен представител.

Предвид изричния отказ от мандат и встъпване в правомощията на общински съветник на Георги Николаев Георгиев, следва да бъде обявен за избран следващият кандидат от листата на ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“, е записано в решението на комисията. Съгласно справката за класиране, изготвена от „Информационно обслужване” АД, ОИК-Хасково обяви за избран от кандидатската листа на паратията Атанас Кръстев Кръстев.

В надпреварата за кмет на община Хасково Георги Георгиев получи доверието на 2 избиратели (6.81%), което му отреди четвърто място сред петимата претенденти. В изборите за общински съветници „Възраждане“ в Хасково получи 1 705 гласа (5.95%),които осигуриха на партията два мандата и след отказа на Георги Георгиев ще бъдат представени от Ясенв Колев и Атанас Кръстев.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Награждават победители в конкурси за будителите
Награждават победители в конкурси за будителите

Топлото време изкара роми за дърва
526 лв. ще е линията на бедност в България през 2024 г.

Затвори