Георги Пеев подари знаме на Плувен комплекс Хасково

0

Световният шампион по плуване Георги Пеев подари знамето, с което е участвал на Световно първенство за хора с трансплантации в Пърт, Австралия на Плувен комплекс Хасково. Днес е Европейският ден на донорството и трансплантацията.

„Това знаме ми беше подарено от Община Хасково преди да замина за Австралия. То донесе на мен и на всички трансплантирани хора в България късмет и даде нова надежда на тези, които имат нужда от трансплантации. Смятам, че мястото на знамето отново е в Община Хасково и конкретно в Плувния комплекс. Това е символичен акт. Днес е Европейския ден на донорството“, каза Георги Пеев.

„Аз вярвам в тази кауза, а жестът на г-н Пеев е вдъхновение. Постижението му е пример за силата на духа, силата на спорта и волята за живот. Басейнът е място за спорт, изграден е с мисъл и грижа за хората, защото спортът е здраве. Изразявам искреното си уважение към г-н Пеев! Община Хасково подкрепя каузата „Да! За живот!“ и всички ние сме убедени, че ролята на институциите е изключително важна. Уверявам ви, че ще продължим да бъдем партньори на хората, които работят за „Да! За живот“, каза заместник-кметът Мария Вълчева. Тя прие дарението и заяви, че от днес знамето, с което Георги Пеев спечели златен медал от Световното първенство за хора с трансплантации в Австралия, ще има своето достойно място в Плувния комплекс и ще бъде пример за всички деца и възрастни, които идват тук, за да спортуват.

„През последната седмица има четири донорски ситуации, от които са извършени осем трансплантации в България и три в Румъния. Това беше може би най-добрият знак в навечерието на Европейския ден на донорството. В България има още много какво да се работи, за да се спасяват животи. Но правилната посока е зададена. В законодателната програма на НС за тази сесия е внесен Законопроект за изменение за закона за лечебните заведения, където Изпълнителна агенция по трансплантации ще съществува отново като самостоятелен орган, който да администрира дейността. В България законодателно нещата са перфектни, на нас не ни достига работа в донорските центрове и координаторите“, обясни Георги Пеев. Той съобщи в аванс и новината: „ Хасково вече ще има координатор по донорството. Д-р Георги Димитров от ОАИЛ Хасково ще бъде първият координатор по донорство тук. Дори една донорска ситуация да бъде осъществена, това ще бъде огромен успех, защото човешкият живот е безценен“, каза още Георги Пеев. „Българинът е готов да спасява животи, разговорът трябва да се води в семействата. Апелът ми към всички хора е, когато се случи подобна ситуация, която на никого не пожелавам, кажете „ДА“, призова Георги Пеев.

Тази вечер в подкрепа на каузата „Да! За живот!“ и по повод Европейския ден на донорството и трансплантациите Община Хасково ще освети Камбанарията в парк Ямача в зелена светлина виж ТУК.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Отворена среща с Костадин Костадинов и кандидат кметът от "Възраждане" на община Хасково
Отворена среща с Костадин Костадинов и кандидат кметът от “Възраждане” на община Хасково

Атрактивни фенове на вечното дерби
Бабангида и Екзекутора с прогнози за Вечното дерби

Затвори