Георги Милков представя „Истории от ръчния багаж“ в Димитровград

0

Творческа вечер с журналиста Георги Милков и представяне на книгата му „Истории от ръчния багаж“ организират от 17.30 ч. днес в димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 г. във Видин. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 1994 г., още като студент във Факултета по журналистика и масови комуникации, започва работа във вестник „24 часа“. През 2000 г. заминава, като специален пратеник в Либия заради случая с българските медицински сестри, обвинени за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по казуса до самия му край през 2007 г. Междувременно е бил военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004). През годините отразява и изследва различни регионални конфликти, включително и на Корейския полуостров.

Георги Милков е пропътувал и хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик. Само с ръчен багаж, анонсират срещата от библиотеката в Димитровград.

„Истории от ръчния багаж“ съдържа 11 раздела и и 520 страници с истински истории. Георги Милков описва не само срещите си с епохални персонажи, но и интригуващи места и събития.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ДАНС с проверки на адреси в Хасково и Свиленград
ДАНС с проверки на адреси в Хасково и Свиленград

Мрежовата компания на EVN България с ESG отличие за опазване на биоразнообразието и околната среда
Спират тока на 8 април в Меричлери

Затвори