Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан

0
Divel

Винаги бих дошъл в Хасково, заради двама души. Единият е Мъри Стоилов, който направи щастливи милионите левскари, вкарвайки Левски в ТОП 8 на УЕФА и в Шампионската лига, преди страната ни да е в ЕС. Вторият човек е моят приятел Делян Добрев. Според мен това е най- талантливият политик на новото хилядолетие.

С тези думи депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков откри снощи срещата в Хасково по повод 30 години от демократичните промени и представяне на книгата му „Феноменът Виктор Орбан”.

Старско

Георги Марков направи свой прочит на местните избори в Хасковска област и похвали областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев за победите от първи тур в кметските избори в 7 общини от областта. „Категоричните победи на първи тур на кметските избори в Хасково, Димитровград, Симеоновград, Ивайловград, Свиленград, Харманли и Любимец са заслуга на Делян Добрев. И съм радостен, че Премиерът Борисов призна неговата реабилитация. Някой ще каже – ами улучил е на силни кметове. Но общинските съветници на Добрев в Хасково са 16, а на Йончева шестима. В Димитровград са 15 за ГЕРБ, срещу петима за БСП. Шапка им свалям на кметовете в Хасковско”, призна Марков.

Бившият конституционен съдия представи от своя гледна точка събитията от зимата на 1989 година, като припомни, че на практика българската демокрация е стартирала като Президентска република. На първия митинг на 18 ноември 1989 година за демокрация и преустройство, дори от СДС говориха, че възлагат надежда на Председателя /Президента/ Петър Младенов за социалистическо обновление на страната. България обаче погреба Президентската република. На 14 декември, когато десетки хиляди софиянци свалиха член първи на Живковата конституция, Младенов призова танковете да дойдат. След това излъга, че не танковете, а Станко. Лъжата му взе главата чрез безпрецедентната студентска стачка и масови митинги по площадите на София и Пловдив през юли 1990 г. С това България се раздели с Президентската република. Дори гласовете да си дойде царят, бяха повече от това да станем Президентска държава. Съвсем закономерно през 1990 година над 80 % от българските граждани гласуваха за Парламентарна Република, припомни бившият конституционен съдия.

Днес в условия на Парламентарна република държавният глава, чрез обръщение към нацията, сваля доверието си от Правителството, с което е задължен да работи по Конституция, независимо дали го харесва или не. Заявява публично, че е само с избирателите, които са срещу Правителството и се отказа да е Президент на онези, които са избрали ГЕРБ. Е, представете си такъв Президент, в условия на Президентска република?! Щеше да има само Президент, президентша, БСП-то, ДПС-то и най- много Генерален щаб – каза още Георги Марков.

Хасково е 17-тият град в България, в който депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия представя книгата си „ Феноменът Виктор Орман”, по случай 30 години от промяната в Източна Европа. На представянето на книгата присъстваха кметът на Хасково Станислав Дечев, областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев, народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов, областният управител д-р Стефка Здравкова и заместникът й Митко Петров, бившият футболист на Левски Емил Ангелов, фенове на Левски, много граждани.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пробуждане с хоро на площад Свобода(видео)
На 3 март Хасково се хваща на Голямото българско хоро

Задържаха 14 плика марихуана край Узунджово
Задържаха 14 плика марихуана край Узунджово

Затвори