Георги Иванов с почитен знак на Димитровград и премия от 3 бона

0

Европейският шампион Георги Иванов, който триумфира с европейската титла на първенството по борба за младежи до 23г. в Букурещ, Румъния бе посрещнат от кмета на Община Димитровград Иво Димов.

На срещата шампионът, който е възпитаник на димитровградския Спортен клуб по борба, бе придружен от президента на клуба Георги Георгиев. Кмета поднесе на шампиона почетен знак на община Димитровград и обяви, че вече е внесъл докладна записка с предложение към Общинския съвет, на Георги да бъде отпусната парична награда в размер на 3000лв. за спортното му постижение. В направеното предложение от кмета към общинските съветници се казва:

„Повод за настоящата докладна записка е постигнатото високо спортно постижение от младия димитровградски спортист Георги Любомиров Иванов – златен медал от Европейското първенство по борба за мъже до 23 години, провело се от 13 до 19 март 2023г. в Букурещ. Шампионската титла е единствена за България на това първенство от трите стила /класическа , свободна и борба за жени/. Тя е и първата европейска титла за България в историята на европейските първенства за тази възраст. Първа европейска титла е и за Димитровград от над 50 години, времето на Еню Вълчев”, продължава нататък в своите аргументи Иво Димов.

Самият Иванов сподели, че е щастлив от титлата и благодари за подкрепата на всички. Амбициите му са насочени към Световната титла и Олимпийска такава. Президента на клуба, в който тренира европейския ни шампион, Георги Георгиев обяви, че за последните десет години България е достигала три пъти до финал, но за първи път звоюва титлата. И тримата състезатели направили пробива са възпитаници на Спортен клуб по борба-Димитровград.

На финала в Букурещ в тежка категория (до 125кг.), свободен стил, българинът постигна категорична победа срещу украинеца Володимир Кочанов с технически туш с 10:0, като успехът дойде 1.42 мин. преди края на редовното време. Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите.Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия спортист. Това е трети медал в кариерата на 20-годишния талант, представител на димитровградската школа. През 2019 г. Иванов става втори на европейското за кадети, а през миналата година взима бронз на континенталния шампионат за юноши. Спортист на годината на община Димитровград за 2022 година.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кметът Станислав Дечев с поздрав към социалните работници
Кметът Станислав Дечев с поздрав към социалните работници

Галаксико спечели 6 купи с 37 танцови изпълнения в Сърбия
Галаксико спечели 6 купи с 37 танцови изпълнения в Сърбия

Затвори