Георги Георгиев: Протестът срещу Гешев трябва да успее

0
Divel

Георги Георгиев е председател на ПП “Възраждане” в община Хасково. Подкрепя протестите от самото им начало, като един от първите бе през януари 2020г. пред МРРБ.

Неизменно сте на всички протести. Този за главния прокурор ще успее ли с исканията си?
– Трябва да успее, ако искаме България да се превърне в правова и европейска държава, а не да бъде управлявана от мафиотски структури и назначените от тях машини. Гешев се доказа като точно такъв, защото вместо да разследва ключови наркодела от огромно значение за България, се занимаваше с дребни престъпления, за които трябваше да отговарят младши прокурори. Протестът трябва да продължи. Ние протестираме срещу него повече от година, още преди да започне опитът за заличаване на Възраждане като политическа партия.

Старско

Правилни ли са действията на служебния кабинет и Вие подкрепяте ли го?
– Аз лично одобрявам действията на вътрешния министър Бойко Рашков. Но не и на неговия колега здравен министър, тъй като трябваше да свали мерките, за да може бизнесът да преодолее кризата, в която е изпаднал и нормално да стартира туристическия сезон в България. Относно последната акция на НАП на граничните пунктове – тя потвърждава колко дълбоко е залегнала корупцията в държавата.

Отново сте втори в листата на Възраждане. Защо областният координатор Николай Георгиев не е водач и липсва?
– Той сам каза, че е безработен още на предните избори. Беше уволнен поради политическите си пристрастия. Сега започна нова работа в сферата на пътното строителство и в момента е много натоварен, поради което няма да има възможност да участва дейно в предизборната кампания.

Патриотичните формации се обединиха за изборите на 11 юли. Вашата партия беше ли поканена за коалиция с тях?
– Беше поканена, но председателят Костадин Костадинов категорично отказа да участваме в това обединение. За пореден път показахме, че имаме твърди позиции в тази посока, а именно – че Възраждане няма да участва в коалиции с партии, които са управлявали България в последните 30 години.

Този път какви са шансовете на Възраждане да влезе в парламента?
– Лично мое мнение е, че имаме големи шансове да влезем, защото първо се доказахме като единствената патриотична сила, която отстоява твърдо и неотменно позициите си. Второ – все повече хора виждат в нас политици, които са непреклонни в убежденията и каузата, зад която стоят.

Прогнозата Ви дали ще има редовно правителство след 11 юли?
– Вероятността е много малка, естествено това зависи от изборните резултати. Надявам се, че все повече хора ще осъзнаят, че партия ГЕРБ е нищо повече от една мафиотска структура и ще преосмислят подкрепата си към нея.

Възможно ли е Костадин Костадинов да се впусне в президентската надпревара?
– На този етап Възраждане има други приоритети – влизането в парламента и доказването ни като първа сила в патриотичния сектор. Все пак в Хасковска област на последните избори се очертахме като първа патриотична сила и смятаме да затвърдим и увеличим тези резултати.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Блок 27 в "Орфей" благодари на кмета и заместника му
Блок 27 в “Орфей” благодари на кмета и заместника му

Контрабандни сребърни накити откриха митническите служители на МП Капитан Андреево
Откриха сребърни накитики за над 10 бона на Капитан Андреево

Затвори