Георги Георгиев: Попаднах в полицейски капан

0
Divel

Председателят на ПП “Възраждане” в Хасково е бил задържан на големия антиправителствен протест на 02.09.2020г. в София. Той е прекарал 24 часа в 4-то РУ.

“Пристигнахме в София с ясната цел да изразим недоволството си от престъпното управление на Бойко Борисов. Бях на първа линия, когато потокът от хора започна да се бута с полицията, преграждаща сградата от ляво на Народното събрание. За миг не съм мислил да отстъпя, бях най-отпред”, разказа Георги Георгиев.

Старско

“Усетих 30-годишен преход, когато бях притиснат и задушен. Едвам си поемах дъх, когато се озовах зад гърба на полицаите. Преминах кордона и се почувствах за миг свободен, когато ме сграбчи маскиран полицай и ми щракна белезниците. Усетих, че диша тежко и като повечето полицаи беше изнервен. Всеки, който премине кордона да бъде задържан, явно такива бяха нарежданията от горе”, смята той.

Георгиев бил отведен в 4-то районно управление в София. “Обискираха ме, обадих се на баща ми за адвокат и ме тикнаха в ареста. Там прекарах 24 часа в килия с един нар и още четирима арестанти. Условията бяха отвратителни. На другия ден в съда ме оправдаха, нямало е защо да ме задържат”, категоричен е той.

“Адвокатът обясни, че съм попаднал в полицейски капан. Пропускат по един – полицейски метод при безредици. Продължавам да се боря за българския народ да бъде свободен. Трябва да се отхвърли сегашния диктаторски режим и да продължаваме да се борим”, завърши разказа си Георгиев.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
КАТ подгонва нарушителите без каска
Мерцедес подпря 64-годишен мотопедист

Адвокати от пет града поискаха оставката на Гешев
Хасковлии, обвинени в убийство в Атина: Не сме виждали Янис Макрис

Затвори