Георги Георгиев: Кръстовището на пазара е заприличало все едно сме в Африка/ВИДЕО/

0

Георги Георгиев изложи мнение пред нашата камера за по-добра регулация на 5 – лъчевото кръстовище до пазара в Хасково.

Още преди една година той поставил проблема за трафика в града пред транспортната комисия в общината. Получил отговор три месеца по-късно. Отговорът на заместник – кмета Велин Балкански бил, че е създадена добра организация на движение.

“Искам да попитам господин Балкански, той с хеликоптер ли се придвижва в нашия град?”.

За мен това не е добра организация на движение. Какво имам предвид? Колите, движещи се от ул. „Стара планина“ и отиващи към съда пречат на автомобилите, идващи от бул. „България“ да се изнесат. Аз не мога да разбера толкова ли е трудно да се направи организацията на движение така, че пешеходците да пресичат безопасно заедно и едновременно по всички пешеходни пътеки, без да се получава трафик. И след това да се пусне всеки един лъч на съответното кръстовище от автомобили поотделно. Толкова ли е трудно, не мога да разбера, коментира Георги Георгиев.

Той показа още, че спускащите се автомобили от бул. „Съединение“ към зеленчуковия пазар могат да се объркат и свият наляво, тъй като не се вижда знак за забрана в тази посока. И продължи, че кръстовището не е регулирано, от както бил дете преди близо 20 години.

„Виждаме, че от „Стара планина“ колите пречат на тези от бул. „България“ да се изнесат в посока към „Болярово“. Трябва да изчакат и чак тогава да се изнесат едва две-три коли. Получава се една голяма тапа, която стига чак до театъра. Става една голяма какофония и кръстовището заприлича на някоя треторазрядна африканска държава“, заяви още Георгиев и оправи апел към към общинските съветници и транспортната комисия в общината: „Моля ви, идват местни избори, нека хората да ви запомнят с нещо добро. Опитайте се в рамките на два месеца да решите този проблем, на това кръстовище, тук на пазара. Все пак четири години нищо не сте свършили.

Аз съм готов да ви помогна като един дългогодишен опитен шофьор. Също така предполагам, че има и достатъчно добри специалисти в КАТ да кажат как може кръстовището да стане по – безопасно за всички нас“.

 

“Зелена вълна” – XNEWS.BG започва една кампания за безопасно движение на пешеходци и автомобили в град Хасково. Вашето мнение по темата е важно за нас. Очакваме коментарите ви на нашия редакционен имейл – [email protected]

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Арест
Арест за хасковлия, обиждал наред персонал в магазин

МБАЛ-Хасково
Записват за безплатните прегледи на деца от специалисти от “Пирогов”

Затвори