Ген.Мутафчийски иска нови извънредни мерки за COVID-19

0
Divel

Нови извънредни мерки в борбата с коронавируса предложи председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

На извънреден брифинг той поиска да останат да работят само хранителните магазини, аптеките, бензиностанциите, държавата и нейните институции. Днес заболеваемостта от коноравирус в България се и увеличила с 30 %. Общо 41 са вече заразените, 10 са потвърдените само за днешния ден положителни проби от взети 200 за денонощието.

Старско

“Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически, ще се загубят човешки животи, и то на тези, които обичаме, които са ни дали живот и са ни отгледали. Ние не бива да ги разочароваме с нашето безхаберие”, заяви ген. Венцислав Мутафчийски. “Въпросът е за физическото оцеляване на хората в Европа, и то на възрастните, тези с хронични заболявания.

Слава богу децата ни са пощадени. С цялата отговорност стоя пред вас и ще предложа на Министерски съвет да приложи най-твърдите мерки – разбира се не бива да се посяга върху това, без което не можем – магазините за хранителни стоки и аптеки. Но, моля ви не ме питайте за фризьорския салон”, каза още ген.Мутафчийски. И допълни “Опитайте се да спасите вашите родители, вашето магазинче ще оцелее след бурята, но трябва да си дадем шанс с по-малко загуби”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ало измамниците се възползват от COVID-19
Ало измамниците се възползват от COVID-19

Два магазина отворени, заведенията пуснаха кепенци/ВИДЕО/
Два магазина отворени, заведенията пуснаха кепенци/ВИДЕО/

Затвори