Гърция преговаря с “Фолксваген” за производство на електромобили

0
Divel

Заместник-министърът на външните работи на Гърция Костас Фрагоянис се среща с делегация на „Фолксваген” във връзка с проект за производство на електромобили.

Гръцкото правителство е силно ангажирано с насърчаването на ползването на електромобили като стратегически приоритет, съобщава сайтът на Министерството на външните работи. Във връзка с това делегация на високо равнище на „Фолксваген” е на посещение в Кавала и Тасос с цел проучване на възможностите на местната инфраструктура в областта на производството на електромобили.

Старско

Заместник-министърът на външните работи по икономическа дипломация Костас Фрагоянис и делегацията на автомобилния концерн ще оценят на място данните от проучването. Служители, работещи в областта на икономическата дипломация, вече са предприели съответните действия за събиране на данни за трафика и пътните мрежи на други острови с подобен размер.

Подчертава се, че на този етап всички разговори между гръцкото правителство и „Фолксваген” имат предварителен характер и няма взети решения и уговорен график за сключване на споразумение. /БГНЕС

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Радев: Защо Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в МС
Радев: Защо Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в МС (ВИДЕО)

Камери
Прокуратурата иска засилване на видеонаблюдението в Свиленград

Затвори