Футбол + политика = “Левски” срещу “Левски” се бие

0
Divel

В най-модерната ни история виси със страшна сила истината, че каквато ни е политиката, такъв ни е и футболът. В събота по трибуните в Пловдив левскари се биха срещу левскари. По време на тази срамна сцена детенце попита баща си, какво е футбол. Той му отвърна, че не знае, защото в момента гледат “А” група.

„Левски” сериал ли е, питаше в любопитството си детенцето, докато „Левски” се биеше срещу „Левски”. Бащата с въздишка отговори, че тоя „Левски” е нещо като футболен отбор и отново попита синчето си, защо мисли, че е сериал. „Гледам, че феновете му всяка година чакат следващия сезон”, отговори с жестока невинност детето, още не бе чувало за политика.

Старско

Тук в обясненията се намеси и дядото, който съвсем правилно си тури и една ракия. „Спокойно, деца мой. За спорта е казано, че здравият дух е в здраво тяло. Така е, когато държавата е нормална. У нас политическата обстановка е такава, че сега брат срещу брата си плюе – сестра и майка продават. Затова и футбол + политика е равно на „Левски” срещу „Левски” се бие, в случая. Други също ще го практикуват”, добави мъдро дядото.

Сетне семейството се разговори за работа, защото чичото на момченцето, който е с 2 висши образования, тръгваше да става хамалин зад граница. „Срамна работа, няма бра”, опита се да се мотивира за решението си чичото към бащата на момченцето, докато боят по трибуните продължаваше.

„Айде, бе, ти български народни представители, не си виждал”, тросна се дядото и набоде чушка от салатата. „Еххх, само за ритане на топка и за политика ми говорите, ама любовният ми живот е като политически и футболен коментар едновременно: „Ето, добра възможност, ето още една… иии … нищо!” Така се тросна майката на детенцето към мъжа си, докато отсервираше мръсните чинии и ги мъкнеше към мивката.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пет предимства на пътуването с автобус, за които не подозирате
Пет предимства на пътуването с автобус, за които не подозирате

Любопитно от областта: Руси Славов - храбрият български войвода
Любопитно от областта: Руси Славов – храбрият български войвода

Затвори