Фондация ХАЛО зарадва жителите на три хасковски села с компютри

0
Divel

Фондация ХАЛО предостави по един компютър в селата Войводово, Малево и Стамболийски. Компютрите са осигурени в изпълнение на проект „Инициатива за граждански бюджети“, по който фондацията работи в партньорство с Община Хасково. Всички жители на селата ще имат осигурен свободен достъп до устройствата, а за онези, които не умеят да работят на тях, от ХАЛО са предвидили безплатни обучения по компютърна грамотност.

Обученията ще се провеждат по график до края на юли тази година в читалищата в Малево и Войводово и в пенсионерския клуб в Стамболийски. Все още има свободни места за обученията, а записването става в читалищата и кметствата на трите села, както и онлайн с попълване на заявление до 13.06.2021г. Идеята на екипа на ХАЛО е не само да повиши компютърната грамотност на хората в трите села, но и да ги научи как да търсят финансиране, да организират и провеждат граждански инициативи, с които да облагородяват и развиват селата си.

Старско

През лятото и есента тази година фондацията съвместно с Община Хасково ще изпълни пилотно Програма за граждански бюджети в трите села, с която ще финансира инициативи на местното население. Програмата вече беше представена пред местните общности в поредици от информационни срещи, които се проведоха в края на месец май тази година.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Д-р Кунчев: Разхлабването на мерките е адекватно на ситуацията към момента/ВИДЕО/
Двама новозаразени, 565 се имунизираха в Хасковско

Започва предизборната кампания
Започва предизборната кампания

Затвори