Фердес и магарето Пенка от реалния свят

0

Фердес от новата рубрика на XNEWS “Другият ъгъл” виж ТУК е сякаш порасналата Алиса, която със съпруга си и магарето им Пенка продължават да живеят в Огледалния свят.

Фердес живее в изоставен търговски павилион по някогашния “златен път” досами границата с Турция край село Капитан Андреево. Подслонила се там с мъжа си и магарето им, защото тяхната къща изгоряла преди време. Няма пари за здравни осигуровки, болна е и не може да работи.

България, също в наши дни, почти вече е и в Шенген след решението на Нидерландия да оттегли ветото си срещу страната ни и Румъния. На метри срещу павилиона на Фердес, съпруга й и магарето им се строи огромно казино с луксозен СПА хотел. Инвестицията виж ТУК е за 300 000 000 лв.

Фердес, мъжът й и магарето им Пенка всеки ден гледат към този паралелен за тях свят. “Господ каквото реши, това става”, казва философски и с усмивка Фердес.

“Днес никога не е утре! Можеш ли да се събудиш и да си речеш: “Е, днес най-после е утре…”, довява вятърът цитат от “Алиса в Огледалния свят”. За семейството от изоставения търговски павилион на границата този свят обаче е реален. Такъв е и за още много българи.

 

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Коледарски песни огласиха площада в Димитровград(ВИДЕО)
Коледарски песни огласиха площада в Димитровград(ВИДЕО)

Преди европейските избори през юни 2024 г. членовете на ЕП предлагат правила за избор на водещ кандидат
Преди европейските избори през юни 2024 г. членовете на ЕП предлагат правила за избор на водещ кандидат

Затвори