Фашингът завладя Хасково за 52-ри път (ВИДЕО)

0

Хасково беше завладян от празненствата на учениците по случай 52-рото издание на Фашинга на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”. Традиционният празник на немските паралелки от гимназията отново огласи улиците на града.

Празничното шествие тръгна точно в 17:00 часа от ДКТ “Иван Димов”, предвождано от духовия оркестър на Хасково и мажоретния състав. Премина през площад “Атлантически” и спря до хотел “Аида”, където се присъединиха рокери с техните мощни мотори. След това всички заедно продължиха по централния булевард “Раковски”, като крайната точка бе физкултурният салон на гимназията, където ще се състои кулминацията на празника.

Трябва да се отбележи, че тази година липсваха ученици, които да се открояват с атрактивни костюми. Темата на Фашинг 2023 е “Неонов Туистър” (“Туистър” е популярна игра за физически умения). Начело на шествието бяха принцът и принцесата на Фашинга, които тази година са Христиан Димитров и Ивана Димитрова от 11Б клас, избрани след гласуване от страна на техните съученици.

На гимназистите предстои празнична вечер, изпълнена с много веселие и забавни игри. За доброто настроение ще се погрижат 3 музикални и танцови формации от ученици на гимназията, както и популярните певици Данна и Малката.

Автор: Никола Лилов

 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Оргаизират екскурзия за Кукеровден в Ивайловград
Оргаизират екскурзия за Кукеровден в Ивайловград

Победител в националния конкурс „Пожарникар на годината“ е Николай Кирилов от РДПБЗН-Кърджали
Победител в националния конкурс „Пожарникар на годината“ е Николай Кирилов от РДПБЗН-Кърджали

Затвори