Завръща се етнофестивалът ”Децата на Балканите – с духовност в Европа“

0

Започна регистрацията за участие в 20-я юбилеен международен детски етнофестивал ”Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който бе прекъснат през 2020 година заради пандемията.

Традиционно ще се проведе на 31 май и 1 юни в Минерални бани. Организатори на проявата са КНСБ и Благотворителен фонд “Проф. Д-р Желязко Христов“, а община Минерални бани е съорганизатор.

Регистрацията на участниците става през сайта на фестивала на адрес https://fond-knsb.com, а крайният срок е 15-ти април. Целта на фестивала е съхраняване автентичната култура на етносите от региона, нейното отражение в общото европейско културно пространство и принос към поддържане културното многообразие на Европа и света. Основната идея е създаване на възможности за развитие потенциала на децата, за изява и откриване на млади таланти в областта на музикалното и танцово изкуство, както и поощряване интеграцията на деца със специфични потребности.

На 31 май 2023 г. от 10 ч. на Летния театър в Минерални бани ще се открие 20-ти Юбилеен международен детски етнофестивал. Празникът ще продължи до следобедните часове на 1 юни, когато ще се проведе заключителен Галаконцерт. В него ще вземат участие деца от различни етноси и региони на България и чужбина. Гости се очакват от Босна и Херцеговина, Грузия, Индия, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Турция.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
До 1,5 метра преспи на Троянския проход
До 1,5 метра преспи на Троянския проход

6 тира с помощи тръгнаха от Хасково за Турция (ВИДЕО)
6 тира с помощи тръгнаха от Хасково за Турция (ВИДЕО)

Затвори