Епизод I: Кой се реди за кметския стол?

0

Редиците се стягат, време е за избори и номинации.

Важен вот предстои през есента за кметския стол и общински съветници на Хасково. Управляващи или опозиция ще извадят кандидат – местен, свестен и известен ?

Да видим какво имаме. Започваме от сегашния кмет Добри Беливанов. Той спечели през 2015 г. на втори тур с огромна разлика пред опонента си Георги Иванов с близо 70 процента. Всички казват беше друго тогава! А сега к`во е? Тогава бе един в лицето на Иванов срещу всички останалите. Едни лош съветник и към момента такива му вля сила да изригне: “Който не му харесва, ще пасе кравите”. Аферим, машала, ама друг път, вика бай Юсуф от Хисаря. Дядо Добри си остава актуален кандидат, но кой ще е зад него? Тук е разковничето, ако Беливанов събере около него ДПС, БСП и дори Гошовите хора. Тогава става страшно за управляващите, може би.!

Шушука се, че партията на Доган може да го издигне като независим. На червените не им остава нищо друго и те да се набутат при него. Даже и съветникът съвест, и той с благословията на бащицата му. Между другото, отрязаха крилете не на паметника на завистта, а на Г.И. за мераците му да се възкачи на трона. С влязла в сила присъда не става.

Сега остават и ГЕРБ със своите номинации. Тук се вижда ярко осветената фигура на областният Станислав Дечев. Имало и друг вариант – с новия депутат Митко Полихронов. Дечев наследи Беливанов за областен, след това го избраха за депутат и тогава той отказа с мотив, че иска да си е в Хасково и да работи за региона на собствен терен.

Полихронов винаги е имал мерак за кмет, ама дали Бойко Борисов мисли така, остава да разберем. Пък и Добрев и той.

Очаквайте втори епизод след партиините номинациите през идната седмица.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Сам вкара два за историческата победа на Арда/СНИМКИ/
Сам вкара два за историческата победа на Арда/СНИМКИ/

Хиляди умрели рибки край Малево
Хиляди умрели рибки край Малево

Затвори