Епистоларен конкурс за деца обяви „Български пощи“

0

Началото на националния етап на 53-тия Международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз обяви „Български пощи”.

През 2024 г. той ще е под мотото на 150-тата годишнина на съюза. Участниците ще бъдат насочени да разсъждават върху бъдещето на света по темата: „На своите 150 години ВПС служи на хората по света повече от осем поколения. Оттогава светът се промени изключително много. Напишете писмо на бъдещите поколения за света, който се надявате да наследят“.

Избраната тема цели да насърчи младите хора да изразят мислите си относно настоящите глобални предизвикателства и да предложат иновативни решения за бъдещето.

От 1971 г. Всемирният пощенски съюз поощрява способността на учениците на възраст от 9 до 15 години да пишат писма по зададена тема. Конкурсът ги провокира да осъзнаят важната роля на пощенските услуги за обществото, развива уменията им за писане и способността им да изразяват ясно мислите си.

Всяка година, „Български пощи“, като член на ВПС, организира и провежда епистоларния конкурса на национално ниво, като избира най-хубавото писмо и го изпраща за участие в международния кръг.
Крайният срок за изпращане на писма с получател РУ на „Български пощи” за 53-тия Международен епистоларен конкурс е 29.03.2024 г.

В конкурса могат да вземат участие единствено деца на възраст от 9 до 15 години. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени директно до тях, от училища или физически лица и допуска за участие във финалното състезание само по едно писмо от страна-членка.

Всяка от допуснатите до конкурса творби трябва да отговаря на определени условия, които са публикувани на сайта на „Български пощи“.

Писмото, класиранона първо място на национално ниво, ще бъде преведено и изпратено до ВПС. Авторите на първите три класирани писма от националния етап ще бъдат отличени с предметни награди. За първо място – електрически скутер; за второ място – четец за книги; за трето място – смарт часовник.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Димитровградчани спечелиха медали по бразилско джу-джицу "Balkans Open"
Димитровградчани спечелиха медали по бразилско джу-джицу “Balkans Open”

Съдът в Хасково гледа мярката на трима наркотрафиканти
Съдът в Хасково гледа мярката на трима наркотрафиканти

Затвори