„Енди“ – 35 години развитие и с нова визия за бъдещето

0

Преди около 35 лета в Димитровград се появява фирма „Енди“. През годините дружеството се утвърждава на пазара и уверено гледа към бъдещето, с нова визия и политика към клиентите си, с развитието на двата си магазина в центъра на Димитровград.

Създател на „Енди“ е Недялко Димов. Интересно е, че в названието на фирмата са закодирани първите букви на двете му имена – /Е/Н и Д/И/. В началото на 90-те години той отваря няколко магазина в Димитровград. По това време се занимава с ремонт на техника и електроника и си прави собствен сервиз. Впоследствие преминава в сферата на търговията с такива стоки, които продава в един, втори, трети малки обекти.

Постепенно решава да обедини бизнеса си. Идва моментът да направи голям магазин и така се появява „Енди Маркет“, основан през 2008 г. Впоследствие, през 2012 г. „Енди Маркет 2“ започва да развива синът му Димо Димов. В първия се предлагат строителни, във втория – стоки за дома, с близо 50 000 артикула общо. От началото на тази година Димо Димов е управител на целия комплекс, приел щафетата на бизнеса от баща си.

Историята доказва, че Недялко Димов е пионер в бранша, защото откритият от него търговски обект е създаден по модела на съвременните западни системи, навлезли по-мащабно у нас на много по-късен етап. Имал е визията, че това е правилният начин за просперитет.

Доказателство е, например, че развивах няколко обекта за компютри, за телефони в Димитровград и Хасково. Покрай кризата, започнала през 2009 г., се наложи да прекратя тези дейности. Магазинът на баща ми обаче бе стабилен и в кризата. Формата на предлагане на голяма продуктова гама на едно място работеше успешно. Затова ходът ми се оказа правилен и реализирахме идеята за „Енди Маркет 2“. Тя също бе на баща ми, който предложи в него да продаваме различни продукти. Така първият е със строителна насоченост, вторият – със стоки за дома, утвърждаващ се повече от десет години, подчертава Димо Димов.

В наши дни двата магазина вече изглеждат като един. Те се допълват и дават възможност на посетителите да разгледат и да си закупят строителни материали и всякакви артикули, домакински и други уреди, мебели, домашни потреби, козметика, играчки, всичко за дома и семейството. Не е за пренебрегване и фактът, че има безплатен и удобен паркинг, както и че мястото има прекрасна свързаност, в близост до всяка точка на града.
В двата маркета се предлагат над 40 продуктови категории, в които има близо 50 000 различни артикула. В началото служителите се брояли на пръстите на едната ръка. Сега екипът е от над 80 човека.

Комуникативност, приемственост, желание за работа и отношение към клиентите са водещи принципи. Изграждането на доверие между хората в екипа е от първостепенна важност, за да се решават по най-добрия начин проблемите и трудностите.

Първият приоритет за близкото бъдеще е да увеличим продуктовата гама с премиум стоки и ексклузивни предложения. Следващ е след няколко месеца двата магазина да заработят и онлайн. Подобряваме процеса по връщане и замяна на стоки и гаранционен сервиз. Цените също са атрактивни и по-ниски, за да отговарят на принципа на компанията – стоки за дома, на цени за приятели, споделя управителят.

Двата обекта на дружеството в Димитровград работят без почивен ден. Изключение ще е Великден, на 5 май. Работното време също е удобно за всички. Може да посетите Енди Маркет“ и Енди Маркет 2“ всеки ден от 8.00 до 20.00 часа. Направете го и се насладете на пазаруването!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
117 години от рождението на акад. Боян Петканчин чества ПМГ
117 години от рождението на акад. Боян Петканчин чества ПМГ

В началото на октомври НАП спира достъпа до стария портал за електронни услуги
С писма и обаждане по телефона НАП напомня на граждани да декларират доходите си до 30 април

Затвори