Еманация на политическото излагане, може ли и още?

0

Излагането на българските политици достигна нов връх тази седмица. Вече е на заден план, че зам.-главният прокурор даде шефа си на прокуратурата и поиска охрана, за да го пази от главния прокурор.

Сега на гребена на вълната е записът от Националния съвет на “Продължаваме промяната”, пуснат в обществения ефир от напусналия парламентарната група на ПП-ДБ Радостин Василев. Бившият физкултурен министър заби, както се казва на спортен жаргон, яко “политическо маваши. С един удар той е на път да събори уговорения ротационен кабинет и прати в тежък нокдаун висшето партийно ръководство на ПП. “Нова драма на сцена: Руди, убиецът на Асеня”, с талант и чувство за хумор отбеляза поет от Харманли.

Въпросът със записа хептен разедини обществото. Прозряха се руски интереси, че по този начин се нанася с хирургическа прецизност удар, без хиперзвукова ракета, по евроатлантическата ориентация на България. Да, ама и в самия запис има преинтересни реплики за ЕК, чужди посолства и съгласувано външно кадруване в специалните служби на бедната, но уж независима, България. След тези озвучени факти институцията, наречена Прокуратура, би трябвало да започне тотално разследване кадрувано ли е, кадрува ли се, предстои ли кадруване в службите ни за сигурност и в чий интерес се кадрува, освен в името на народа? Спокойно, няма да стане. “Трите власти в България в момента не функционират”. Това го каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

И понеже не става, омазани или не омазани до ушите политици, пишат и бришат във фейсбук. Кирил Петков се опита да “трогне” Мария Габриел с поста си от събота и признанието, че не се бил изказал (в същия запис) прецизно за нея. Даде я и за пример, в добрия наистина смисъл, за смелостта и способностите на дамите в политиката. Тя му се усмихна, оказа се замразяващо.

Ден по-късно депутатът от Хасково и ГЕРБ Делян Добрев нанесе, също през пост във фейса, допълнително круше по “любимците” си ПП. В скоби той ги нарече, цитираме: “сбирщина от измамници, жадни за власт”, край на цитата, и предложи два варианта за излизане от все по-кризисната ситуация. “Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност”, отбеляза в поста си Добрев. От този негов призив е видно, че е все по-близо до мечтата си да вбие клин между ПП и ДБ.

Иде нова седмица, в която ще стане ясно, дали еманацията на политическото излагане в България ще се извиси още. Вероятно, да.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Черно БМВ насмете 4 автомобила(ВИДЕО)
Черно БМВ насмете 4 автомобила(ВИДЕО)

Румен Киров първи в рали Хасково(видео+снимки)
Румен Киров първи в рали Хасково(видео+снимки)

Затвори