ЕК представи инициативи за цифровите инфраструктури от следващо поколение

0

Европейската комисия представи набор от възможни действия за насърчаване на иновациите, сигурността и устойчивостта на цифровите инфраструктури.

Усъвършенстването на цифровите мрежови инфраструктури и услуги е важно за икономическата конкурентоспособност, а бързата, сигурна и достъпна свързаност е от значение за внедряването на технологиите от следващо поколение като телемедицина, автоматизирано шофиране, прогнозна поддръжка на сгради, прецизно земеделие и др.

Този пакет за цифрова свързаност има за цел да започне обсъждане на предложения за начините за оформяне на бъдещите политики на ЕС  и постигането на консенсус по тях.

Пакетът за цифрова свързаност съдържа:

–      Бяла книга за нуждите на Европа от цифрова инфраструктура, която формулира сценарии за насърчаване на инвестициите и повишаване на сигурността.

–      препоръка относно сигурността и устойчивостта на подводните кабелни инфраструктури.

Комисията започна обществена консултация по 12 сценария, изложени в Бялата книга. Допитването ще приключи на 30 юни 2024 г. Предложенията ще бъдат публикувани и ще допринесат за формулирането на бъдещите политики в тази област.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Делото за изборите на съветници в Хасково продължава през декември
ВАС насрочи делото за касиране на изборите за общински съветници на 14 март

Де е България 146 г. след Освобождението?
Де е България 146 г. след Освобождението?

Затвори