Две награди за Езиковата от театрален конкурс

0

Две награди от театрален конкурс спечелиха учениците от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”.

През изминалия уикенд в Кърджали се проведе финалният кръг на Националния фестивал по театър на немски език под надслов “Завесата се вдига”. Фестивалът е организиран от Министерството на образованието и науката на Република България, съвместно с Гьоте институт, с подкрепата на Федералната служба за международен културен обмен и Централната служба за международно обучение на Федерална република Германия. Домакин на мероприятието през тази година бе ЕГ “Христо Ботев” в родопския град.

В първия кръг на театралната надпревара са участвали състави от всички гимназии в страната, в които се изучава немски език. До финалния етап бяха допуснати 8 състава, сред които и представителите на езиковата гимназия в Хасково.

Участници от немските паралелки от 10 клас се представиха блестящо и завоюваха две от престижните награди. Третото място в генералното класиране и наградата за най-добра женска роля бе присъдена на Мелда Хикмет. Постановката, с която участваха, е оригинално творение на немския доброволец в гимназията Ленард Бьомер. Ръководител на театралната трупата беше г-жа Стефка Цонкова.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Екип на ВиК - Хасково трети на национално съзтезание по откриване на скрити течове
Екип на ВиК – Хасково трети на национално съзтезание по откриване на скрити течове

Пръскат срещу комари, пашата на пчелите да се ограничи
Започна пръскането срещу комари в Хасково

Затвори