Две единадесетокласнички на национален кръг на Състезанието по творческо писане на английски

0

Дарина Тонева от 11г и Валентина Динева от 11ж се класираха на националния кръг на 14-то състезание по творческо писане на английски език, което се организира по инициатива на  Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с Посолството на САЩ и Американския университет в България.

Надпреварата се проведе онлайн през ноември миналата година. От ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров” се включиха 44 ученици от VIII до XII. Творбите на двете единадесетокласнички са допуснати до национално оценяване.

Дарина и Валентина са впечатлили журито с разказите си на тема “The dream catcher’s diary” и “Scientific proof found for the existence of soulmates”.

“Благодарим ви, че споделяте своите гледни точки чрез изкуството на разказването на истории! Наистина е вдъхновяващо да станеш свидетел на изключителния литературен талант на младите български писатели!”, коментират организаторите.

В първия кръг на Състезанието по творческо писане на английски език взеха участие 3977 ученици от цялата страна, разделени в 7 възрастови групи. Най-добрите 126 творби са избрани за повторно оценяване. Националните победители ще бъдат обявени следващата седмица.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Нафиркан до козирката събори дувар в Стамболийски
Изгубилата плик с пари в Хасково научи от XNEWS, че са намерени

Двама пренощуваха в ареста, полицаи иззеха папироси
Хванаха двама крадци, забравили да платят

Затвори