Две двойки получават средства за ин витро процедури

0
Divel

Две двойки ще бъдат финансирани за ин витро процедури чрез Фондация „Искам бебе“ от кампаниите на областния управител на Хасково „За повече деца в България“ .

Имената на печелившите двойки бяха изтеглени днес в присъствието на нотариус. Това са Николина Митрева и Георги Георгиев от село Книжовник и Петранка Цонева и Цоньо Цонев от Хасково. Те ще си разделят по 4 500 лв., събрани благодарение на хилядите дарители по време на коледните инициативи, организирани от областния управител на Хасково.

Старско

Документи са подали 6 двойки, но останалите 4 не отговаряли на условията, каза основателят на фондацията Радина Велчева. Две от тях не били от област Хасково, а другите две имат право на държавно финансиране.
Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова за пореден път благодари на всички дарители, които подкрепят кампанията и заяви, че е съпричастна и ще продължава да работи с фондацията за най-голямата кауза „За повече деца в България“.

От днес под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазване фондациите ‚Искам бебе“ и „Ендометриоза и репродуктивно здраве“, стартират кампания за повишаване на информираността за състоянието ендометриоза. В периода 1-31 март фондацията обединява 11 болници за женско и репродуктивно здраве от цялата страна в кампания за безплатни прегледи на жени с ендометриоза или фамилна обремененост и изразен болков синдром.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
47-годишен рецидивист остава в ареста за кражба на портфейл
47-годишен рецидивист остава в ареста за кражба на портфейл

БФС ще организира турнири за деца във всички области
БФС ще организира турнири за деца във всички области

Затвори