Двама възрастни са починали от COVID-19

0
Divel

Два нови смъртни случая на лица, при които е бил доказан новият коронавирус, са регистрирани през последното денонощие.

Първият е на 79-годишен мъж от община Хасково, който е бил потвърден с положителен резултат за COVID 19 на 20 август в Инфекциозно отделение, а на 1 септември е изписан от МБАЛ-Хасково за домашно лечение. Мъжът е бил с придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване и е починал на 7 септември.

Старско

Вторият случай е на мъж на 88 г. от община Хасково, приет в Инфекциозно отделение на 27 август, а ден по-късно е с потвърден положителен резултат за COVID 19. Починал е на 8 септември.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани осем положителни случая на коронавирусна инфекция, единадесет са излекувани.

Положителни са – жена на 46 г. от община Димитровград, жена на 67 г., жена на 63 г. и мъж на 60 г. от община Хасково, и жена на 50 г. от община Свиленград, настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Както и мъж на 45 г. и жена на 43 г. от община Хасково на амбулаторно лечение. Осмият случай, регистриран в Единния информационен портал, е на жена на 23 г., диагностицирана на територията на друга област и прехвърлена към РЗИ-Хасково, за да изкара останала част от карантината си.

Излекувани са 5 лица, настанени в „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“, три жени на 53 г., 44 г., 51 г. и трима мъже на 63 г., 54 г. 30 г. от община Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 213. От тях хоспитализирани са 21 човека, за домашно лечение 46, починали 16 и 130 са излекувани.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Силвия Кацарова и 5-минутна заря за празника на Хасково (ВИДЕО)
Силвия Кацарова и 5-минутна заря за празника на Хасково (ВИДЕО)

Данаил Кирилов подава оставка и като депутат
Данаил Кирилов подава оставка и като депутат

Затвори