Двама тираджии погазиха карантината си

0
Divel

Два тираджии от Хасково са хванати да нарушават карантината си и са се опитали отново да се качат да карат, съобщиха от прокуратурата.

Става въпрос за двама мъже на 45 години и 35 години. На 22 март при влизане в България двамата са получили предписания за спазване на задължителна карантина, съответно от четири дни за първия и пет дни за втория. При извършена проверка от полицейски служители било установено, че те не останали на адресите си в село в обл. Хасково, а заминали за село в област Пловдив, за да вземат други камиони, с които на 27 март 2020 г. отново да заминат за чужбина. Двамата са предупредени от полицаите да спазват карантината и върнати обратно в домовете им. Образувани са досъдебни проивзодства.

Старско

От държавното обвинение наблюдават и трето досъдебно производство за нарушена карантина от 23-годишен мъж, който се върнал от Англия, като му била издадено предписание за 14-дневна карантина на адрес в Хасково. Той напуснал жилището и отишъл в дома на жената, с която живеел на семейни начала. Полицаите са го предупредили да спазва предписанията за срока на карантината.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Първите тирове са на летище "Узунджово" (ВИДЕО)
Първите тирове са на летище “Узунджово” (ВИДЕО)

Отбелязваме Международния ден на театъра
Отбелязваме Международния ден на театъра

Затвори