Двама чужди граждани задържани за контрабанда на прекурсори

0
Divel

Двама чужди граждани са задържани за контрабанда на прекурсори през ГКПП – Капитан Андреево. Това са А.К., на 51 г., полски гражданин, и М.Г., на 26 г., украински гражданин.

На 17.04.2021 г. с товарен автомобил “Мерцедес“, в съучастие като съизвършители, те пренесли без надлежно разрешение през границата на страната от Турция в България 44 988 броя блистери „Sudafed“ от по 10 таблетки всеки, съдържащи псевдоефедрин.

Старско

В събота около 2 часа, на ГКПП – Капитан Андреево, пристигнал товарен микробус, с полска регистрация, който пътувал от Турция към Словакия. Автомобилът управлявал М.Г., а с него пътувал и А.К. Двамата представили пред митническите органи документи, удостоверяващи пренасянето на 5 кашона с лекарствени средства – витамини.

Превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка, при която се установило, че вместо с витамини, кашоните били пълни с лекарствения препарат „Sudafed”, с основна съставка – псевдоефедрин. Открити са били 13 999 кутии, всяка от тях съдържаща по 3 блистера с по 10 таблетки. В насипно състояние са били открити и 2990 блистери, също с по 10 таблетки. Общото количество на задържаното лекарство е 44 988 блистери с 449 880 таблетки, всяка съдържаща по 60 mg псевдоефедрин, който е прекурсор.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Крадат компоти, телефон и 400 лева
Меле завърши с изкъртен преден зъб

Станислав Дечев даде старт на състезание в гимназията по автотранспорт
Станислав Дечев даде старт на състезание в гимназията по автотранспорт

Затвори