Два магазина отворени, заведенията пуснаха кепенци/ВИДЕО/

0
Divel

Два магазина за дрехи бяха отворени на главната улица в Хасково.

Търговски обект за обувки и друг работеха, видя наша проверка. Заведенията в центъра на града бяха пуснали кепенците. Зеленчуковият пазар работи, като опашка имаше в магазин за консерви и дълготрайни продукти. Вчера първоначално излезе заповед за затваряне на търговските обекти, но по-късно снощи заповедта на здравния министър Красимир Ананиев бе актуализирана.

Старско

В нея се отбелязва, че се “преустановяват посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания”.

Работна група от община Хасково ще следи за спазване на заповедта на министъра при въведеното извънредно положение в страната.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Короновирусът взе втора жертва у нас
Коронавирусът взе втора жертва у нас

Какво е извънредно положение?
Какво е извънредно положение?

Затвори