ДПС “Заедно с хората” на Караманци (ВИДЕО)

0

“Мотото на нашата кампания е “Заедно с хората” и същевременно е и наша цел. Не бива да се забравят проблемите на хората. Ние поставяме в центъра на нашата политика да бъдем заедно с тях и обществото и гражданите да са в центъра на политиката на всички власти”.

Това заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров на възпоменателния митинг-събор край село Караманци. Той изтъкна още, че една от дългосрочните цели на ДПС е еднакъв стандарт за малките и големи населени места, за да се преодолеят диспропорциите. Лидерът на ДПС посочи още, че е много важно да има инвестиции, за които обаче са необходими квалифицирани кадри. Допълни, че има ясна визия за реформи в образованието, които да осигурят това.

Митинг-съборът край се Караманци бе уважен от заместник председателите на ДПС Халил Летифов, Станислав Анастасов и Илхан Кючюк, кандидатите за депутати в НС от листата на Движението в 29 МИР-Хасково и кандидати за народни представители в Европейския парламент. Той е посветен на Десетомайските събития в селото от 1984 г. срещу т. нар. “Възродителен процес”, а тази година се навършват 40 години оттогава. Организира се от Областния съвет на ДПС – Хасково и Общинския съвет на ДПС в Минерални бани.

Съборът събра стотици жители и гости, а пръв на сцената своето приветствие към тях изказа домакинът – кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер. “Всяка година сме тук заедно, за да почетем оная саможертва преди 40 години от нашите приятели от Караманци, за да може вие сега сами да си избирате тези, които искате да ви представляват в НС и ЕП”, каза Искендер и акцентира на дългогодишната подкрепа на партийното ръководство на партията. “Всичко това, което е като населени места, като инфраструктура, проблемите, които ги решихме в Минерални бани с питейното водоснабдяване, с общинската пътна мрежа, с канализацията, с детски градини и училища, е изключително благодарение на ДПС”, каза кметът на Минерални бани.

Председателят на ДПС и водачът на листата за Европейски парламент д-р Джевджет Чакъров също припомни десетомайските събития. Той заяви, че от самото си основаване ДПС е с евроатлантическа ориентация. “Дефинираме, че трябва да бъдем членове на НАТО и на Европейския съюз. Винаги от самото начало на поемането на този път до постигането на целите, и сега в сложната международна геополитическа обстановка, ние винаги подкрепяме този път на страната, принципно без оглед на това дали ще имаме девиденти. Големият девидент е ние да бъдем част от европейската демократична общност, от демократичната общност в България. Европейските избори са важни, за да се чува нашият глас в Брюксел. Досега нашите представители там са отстоявали националните интереси, така че ние ще имаме силно представително там. Призовавам за повече разум, да има демокрация в България, да има просперитет!”, каза д-р Джевджет Чакъров.

Водачът на листата на ДПС от 29 МИР Хасково Станислав Анастасов предаде на хората специалните поздрави на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски. “Няма да позволим никой да третира хората на ДПС отделно от държавата. Измина една година, ние подкрепяхме едно правителство, за да върви държавата, за да имаме работа, надявахме се инвестиции да дойдат, не дойдоха. Оказа се, че тези хора имат други намерения. И най-накрая те подходиха към нас като тези от преди 40 години – опитаха се да ни разделят”, заяви Анастасов. “Сега имаме огромен шанс, огромна задача, председателят Пеевски ни е възложил – да докараме тук онези бизнеси от Германия, Холандия, Италия, където работят нашите братя и сестри. Да ги докараме тук в нашите общини и райони, за да се върнат и да си гледат тук децата с вас заедно. И ние ще го направим”, категоричен бе водачът на листата на ДПС за Хасковска област.

Вторият в листата Мюмюн Мюмюн заяви, че сега целта на ДПС е да има трима народни представители в Народното събрание от Хасковска област. “Уверявам, ви, че в НС има политици или кандидат-политици, които са много опасни, които не разбират за какво става въпрос, които имат претенциите да управляват държавата, и които имат претенцията да заменят вота, да правят политически интриги и да водят до това постоянно да си говорим за избори. Ние искаме стабилно правителство, да сме там и да управляваме, защото всички живеем в тези общини, които трябва да имат обгрижване от държавата. Предстоят избори на 9 юни за НС и ЕП. Да подходим отговорно и да подкрепим кандидатите на ДПС с номер 28 в бюлетината, за да има едно стабилно правителство и отговорно да управляваме страната”, призова Мюмюн Мюмюн.

Към събралите се жители и гости се обърна и Елена Йончева – пета в листата на ДПС за Европейския парламент. “Когато сме заедно, ние сме много по-силни и можем много по-достойно да отстояваме интересите на България. Познавате ме и в политиката, и в журналистиката. Аз винаги много отдадено съм се борила за правата, свободите, достойнството на всеки един гражданин на България. Искам да ви уверя, че няма да се променя и ще продължа по този път. В България е създаден уникален етнически модел и вие преди 40 години показахте и доказахте, че никой не може да отнеме вашата чест и достойнство. Уникалният етнически модел дава възможност на всеки един, независимо от неговия етнически и социален произход да бъде активен гражданин и да участва в политическия процес не просто като избирател и пасивен наблюдател. Вие сте гарант, че България ще продължи напред мирно”, заяви Елена Йончева.

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
35 години от възродителния процес отбелязаха в Караманци/ВИДЕО/
Караманци чества 40 години от Десетомайските събития

Хасково и днес ще пее и танцува на Кенана 
Хасково и днес ще пее и танцува на Кенана 

Затвори