Допълнителни 842 200 лв. за сградата на Областна администрация, парка зад ДНА и закрития басейн

0

Допълнителни 842 200 лв. ще бъдат отпуснати за завършването на три обекта в Хасково, чрез актуализация на бюджета и корекция на капиталовите разходи, реши Общинският съвет. Става въпрос за саниране сградата на Областна администрация, изграждането на парка зад ДНА и спортния комплекс със закрит плувен басейн.

Средствата за санирането на Областна администрация ще се увеличат с 480 000 лв, с което общо планираните разходи за годината ще бъдат 1 928 544 лв. Допълнителните средства ще бъдат като съфинансиране на обекта. Досега парите бяха единствено от ЕС и Националния фонд в съотношение 85:15, се посочва в докладната записка. За парка зад ДНА се осигуряват допълнителни 200 000 лв. и така общата стойност за реконструкцията му става 4 565 439 лв.

За изграждането на спортния комплекс се предвиждат още 162 200 лв. или общо 1 735 400 лв.

Местният парламент реши още да бъде сключено споразумение за сътрудничество между общината и Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на югоизточен и югозападен обход на Хасково. Така ще може да бъде подготвен инвестиционен проект, с който да се кандидатства за финансиране.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Верижна катастрофа затвори АМ "Марица"
Стоки за един магазин иззеха полицаи в Свиленград

Жена и двама мъже в ареста за държане на дрога
Жена и двама мъже в ареста за държане на дрога

Затвори