Доктор Георги Дражев: За мен медицината е всичко – ден и нощ

0

“За мен медицината е всичко – ден и нощ. Тя е музика, брилянтен стих, мъка, тъга и човешки дух.” Това каза при награждаването си д-р Георги Дражев. Той бе отличен с почетната титла “Лекар на годината 2019”.

Лекарският съюз в Хасково връчи наградите “Лекар на годината”. Събитието се проведе в зала “Хасково”.

Наградите бяха връчени от председателят на районна лекарска колегия – Хасково д-р Николай Колев по повод Деня на св. Иван Рилски Чудотворец – октомври, Празник на българския лекар.

Д-р Дражев е родом от Пещера. Завършва Висшия медицински институт в Пловдив през 1963 г. Започва работа като селски участъков лекар в граничния свиленградски регион. От 1965 до 1988 г. е ординатор в Окръжен център по трансфузионна хематология в Хасково. От 1988 до 1992 г. е заместник главен лекар по лечебната част в Първостепенна окръжна болница Хасково. От 1992 до 1999 г. е завеждащ център по трансфузионна хематология или Окръжна болница – Хасково. През този период въвежда новите технологии в областта на кръводаряването, кръвоконсервирането и диагностиката на дарената кръв. По-късно продължава да работи в МДЛ „Медилаб“ в областта на имунохематологията и хемостазиологията.

В категория “Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация” бе награден д-р Бончо Димов. Д-р Кристина Гавраилова получи наградата в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България. Д-р Гавраилова е на 29 г. и работи като хирург в МБАЛ – Хасково.

Поздравления отправиха кмета на община Хасково Велин Балкански и председателят на Районна лекарска колегия – д-р Николай Колев.

Доктор Георги Дражев: За мен медицината е всичко - ден и нощ

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Прокуратурата проверява община Хасково (ВИДЕО)
Прокуратурата проверява община Хасково (ВИДЕО)

Минерални бани областен първенец при ветераните
Минерални бани областен първенец при ветераните

Затвори