Добрев осъди Йончева за клевета

0
Divel

Областният координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев осъди за клевета настоящия евродепутат от БСП Елена Йончева. За това съобщи самият той в социалните мрежи.

“Осъдих Елена Йончева за клеветническите й твърдения, за черната кампания, с която накърни не само моето име и работата ми, но засегна и хилядите честни хора от Хасково, които работят за ГЕРБ”, написа във Фейсбук Добрев.

Старско

Решението е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание.

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лева, по 1 000 лв за всеки отделен иск, както и разноските по делото в размер на 589 лева.

Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева през октомври 2017 г. Тогава в поредица от медийни изяви Йончева отправи към лидера на ГЕРБ в Хасково редица неверни позорящи твърдения, включително му приписа извършването на престъпления, с което е накърнила неговите лична чест, достойнство и добро име в обществото, пише в решението на съда.

В началото на 2020 година пък също за клевета Йончева осъди премиера Бойко Борисов за сумата от 5 000 лева за неимуществени вреди.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Българските пестят повече благодарение на новите правила на ЕС за презграничните плащания
ЕК одобри 79 млн. евро в подкрепа на микропредприятията, малките и средните предприятия в България

Заявяваме ПИК на НАП по имейл или с обаждане по телефона
Ще има ли междусрочна ваканция за учениците?

Затвори