Дни на студентската поезия и проза във Въгларово

0

Дни на студентската поезия и проза организира за втора поредна година Народно читалище „Светлина-1926“ в хасковското село Въгларово. Тази година в тях участват 8 студенти от цялата страна, които са възпитаници на различни университети в различни специалности, но ги обединява интересът към поезията и прозата.

Програмата започна в късния следобед вчера с творческо ателие „Писателят среща художника“ в хасковски образователен център с модератор Таня Атанасова- Амфитрита.

По-късно в читалище „Светлина-1926” в село Въгларово бе представен сборникът с творби на участниците от първите Дни на студентската поезия и проза през 2022 г., като модератор бе Станка Стоянова. Сборникът е издаден с финансовата подкрепа на община Хасково.

Дни на студентската поезия и проза във Въгларово
На площада в селото вечерта завърши с празничен концерт „Добре дошли във Въгларово!” с участието на колективите към читалището и гости от Хасково.

Програмата днес продължава от 9 часа в Местността Аязмото” с „Читалище мое, моя любов!” – представяне на читалищната дейност в България с модератор Станка Стоянова и творчески ателиета там на участниците в литературните дни с модератори Ева Гочева и Боян Боев.

От 11:30 часа, пак в Местност Аязмото ще бъдат връчени наградите от Националния студентски литературен конкурс „Проф. д-р Асен Златаров – Аура” и ще е официалното закриване на Дните на студентската поезия и проза.

На по-късен етап произведенията на тазгодишните участници ще бъдат селектирани в стихосбирка, информира Антон Атанасов, който е част от журито и организацията на дните.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
17 септември- денят на Вяра, Надежда, Любов
17 септември- денят на Вяра, Надежда, Любов

Дъжд от голове на "Ямача" - "Саяна" разгроми трагичен "Сливен"
Дъжд от голове на “Ямача” – “Саяна” разгроми трагичен “Сливен”

Затвори